EquiMall® forte - Mout-gist concentraat ter verbetering van eetlust, spijsvertering en prestatievermogen

 • EquiMall® forte - Mout-gist concentraat ter verbetering van eetlust, spijsvertering en prestatievermogen
Beschikbaar:
Op voorraad
Opties:
500 ml
Merk:
St. Hippolyt
Gewicht/Inhoud:
0,70L
Prijs
11,00
Excl. BTW: €10,09

EquiMall forte is een geconcentreerd, vloeibaar mout-gist extract uit vijf verschillende moutsoorten, fijne kruiden en gelyseerd gist. Sinds eeuwen als eetlustopwekkend en versterkend middel bekend, is mout ook in de paardenvoeding een effectieve ondersteuning voor een verhoogde prestatiemogelijkheden, een gestegen eetlust en een mooiere verschijning.

 • Eetlust en spijsverteringsbevorderend
 • Smakelijk en voedend
 • Bevordert de energiewinning in de spieren
 • Zonder toevoeging van suiker en zonder koolzuur

Hoe mout ontstaat

Het gecontroleerd gekiemde graan wordt na het kiemen gedroogd. Gedurende dit kiemproces worden speciale enzymen in hoge concentratie en activiteit gevormd die voedingsstoffen omzetten. De enzymen zetten de reservestoffen van de graankorrel om in oplosbare stoffen om, die voor het groeien van de kiem zorgen. Het resulterende groenmout word door het droogproces met behoud van de enzymactiviteit, houdbaar gemaakt. Na een intensief droogproces ontstaat het voor mout typische gebraden aroma.

Extract uit de fijnste moutsoorten

Vijf verschillende moutsoorten worden voor EquiMall forte gespoeld en met water gemengd. Dit precies op temperatuur gehouden, langzame proces laat met hulp van vrijkomende enzymen een verscheidenheid aan voedings- vitale- en werkzame substanties ontstaan. Naast sterk voedend werkende maltoseverbindingen ontstaan primaire smaakstoffen, verschillende vluchtige organisch zuren, polyfenonen en afsplitsingsproducten uit eiwitverbindingen, evenals nucleotideverbindingen.

Kruiden, enzymen en antioxidanten

De toegevoegde specerijen en kruiden zorgen voor de bijzondere smaak en bevorderen samen met de actieve moutenzymen de spijsvertering. EquiMall forte beschikt over een rij natuurlijke fenolverbindingen met hoge antioxidatieve werking tegen vrije radicalen, die schadig kunnen zijn voor het gehele organisme.

Een zuiver natuurproduct

Terwijl gewoon moutbier met suiker, suikerkleurstof en koolzuur aangevuld wordt, is EquiMall forte een zuiver, absoluut alcoholvrij natuurproduct. De hoge moutconcentratie zorgt voor een donkere kleur en de zoete smaak. De toegevoegde extra vloeibare biergist bevordert het ontstaan van vitale stoffen. In aansluiting van dit proces wordt bij lage temperatuur behoedzaam water onttrokken. Het gezamenlijke proces laat op deze wijze geen voortijdig bederf toe: het product is houdbaar zonder conserveringsstoffen. Het natuurlijke vitamine B-rijke EquiMall forte wordt aanbevolen bij beschadigde darmflora en bij zwakke prestaties.

Door het onttrekken van water wordt EquiMall forte geconcentreerd en in een 500 gram knijpfles afgevuld.

Het is geschikt voor:

 • Paarden waaraan hoge eisen gesteld worden, gestreste en nerveuze paarden
 • Voor fokmerries en gespeende veulens
 • Voor paarden tijdens herstel en oudere paarden
 • Bij slechte eetlust en overgang op ander voer
 • Bij zwak immuunsysteem
 • Bij spijsverteringsstoringen
 • Bij vachtwisseling

Voeradvies:

Ca. 7-20 ml per 100 kg lichaamsgewicht per dag met het krachtvoer, geweekte hooicobs of Irish mash vermengd aanbieden.

Samenstelling:

mout, biergist, kruiden (salie, koriander, basilicum, lemongras, rozemarijn, venkelzaden, pepermunt)

Inhoud:

Rohprotein1,00 %
Rohasche5,00 %
Gesamtzucker78,00 %
Natrium0,08 %


Schrijf een beoordeling