Glyx-Wiese Wiesentaler - Het bijzondere hooi

  • Glyx-Wiese Wiesentaler - Het bijzondere hooi
Beschikbaar:
Op voorraad
Opties:
15 kg
Merk:
St. Hippolyt
Gewicht/Inhoud:
20,00kg
Prijs
17,00
Excl. BTW: €15,60

Natuurlijk ruwvoer van de hoogste kwaliteit

Wiesentaler bestaan uit geselecteerde grassen en waardevolle kruiden, die door de ideale klimatologische omstandigheden in de regio aan het Bodenmeer van bijzondere kwaliteit zijn. De grassen en kruiden worden na de oogst onder lage temperaturen gedroogd en zodoende blijven de waardevolle voedings- en vitale stoffen behouden.

  • Handig alternatief voor hooi cobs door de verkorte inweektijd
  • Meer structuur en minder fijne delen voor een goede vertering
  • Bijzonder geschikt voor moeilijk te voeren paarden en oudere paarden met tandproblemen
  • Melasse vrij, arm aan zetmeel, suiker en fructaan
  • Veelzijdig inzetbaar

Deze Wiesentaler zijn geschikt voor de dagelijkse opwaardering van het ruwvoer van alle paarden vooral bij kuilvoer en minder goede hooikwaliteit en als opbouwend voer voor moeilijk te voeren paarden. Gemengd onder het dagelijkse krachtvoer wordt het kauwen bevorderd en daarmee de speekselvorming. Vooral voor oudere paarden met tandproblemen bieden de Wiesentaler geheel of gedeeltelijke ruwvoervervanging.

Rijk aan vezels en zeer smakelijk

De basis van de paardenvoeding is de verzorging met hoogwaardige ruwe vezels. De waardevolle grassen en kruiden van Wiesentaler bieden de ideale ruwe vezelbron en zijn een praktisch alternatief voor hooi cobs in verband met de kortere inweek tijd. Door het ontziende productieproces worden alleen de zachte structuurvezels verwerkt. Zij bieden een optimale bron van ruwe vezels voor een gezonde darmflora. De fermentatie in de dikke darm wordt geactiveerd en gestimuleerd. Sterk verhoute en daarmee lignine houdende plantendelen wordt eruit gesorteerd.

Voeradvies:

Als alternatief voor ruwvoer: ca. 1 kg per 100 kg lichaamsgewicht per dag

Ter opwaardering van het ruwvoer: Hoeveelheid aan ruwvoeraanbod aanpassen 1 kg Glyx-Wiese Wiesentaler vervangt 1,2 kg Heu. Grote hoeveelheden langzaam opbouwen. Bij behoefte  1 kg Glyx-Wiese Wiesentaler met 1,5-3 liter water inweken.

1 liter komt overeen met ca. 530 gram

Samenstelling:
Een grote verscheidenheid aan grassen en kruiden van regionale weides

Inhoud:

Rohprotein 11,3 %
Rohfett 2,3 %
Rohfaser 21,4 %
Rohasche 10,4 %
Stärke <0,1 %
Zucker 8,3 %
Fruktan 5,9 %
Schrijf een beoordeling