Duo Dog Vet Supplement 1,0 liter

Duo Dog Vet Supplement is een 100% zuiver langzaam uitgebakken paardenvet en een zeer goed voedingssupplement als belangrijke energiebron voor uw hond.

  • Pot van 1 ltr
Het ruwe paardenvet en vlees is afkomstig uit Nederland en België. Paarden worden in de wereld waarin wij leven gezien als nobele dieren. Paarden krijgen daarom altijd een hoog kwaliteit dieet te eten van de beste en betere voedingssoorten die voorhanden zijn.

Onderzoeksobject groenlipmossel

Een belangrijke voedingsbouwsteen van Movicur is het extract van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel. Volgens de zeewetenschapper John Croft is deze bijzondere voedingswerking gebaseerd op in elkaar grijpende biologische functies.

Volgens zijn bevindingen komen ze echter alleen bij premiumextracten met bewezen kwaliteit volledig aan hun trekken. Enerzijds werd in het mosselextract een bijzonder koolhydratencomplex gevonden, dat ontstekingsactiverende witte bloedlichaampjes onder controle houdt, zonder dat de weerstand van het lichaam onderdrukt wordt. Anderzijds werd het bestaan van speciale vetzuren en karakteristieke enzymen bewezen. Zij bevorderen de vorming van gunstige prostaglaninetypes, die ontstekingen voorzichtig bestrijden.

John Croft spreekt nog van een derde werkmechanisme. Het is de nutritieve verzorging met mucopolysacchariden, die ook bekend zijn als glycosaminenoglycanen. Eiwit-suiker-verbindingen van dit type worden ook door de kraakbeencellen van het lichaam zelf gevormd. Zij dienen voor de opbouw van het kraakbeenweefsel, waarvan zij druk- en stootdempende eigenschappen geven. Verder is deze stofklasse verantwoordelijk voor de smeerfunctie van de gewrichtsvloeistof. Helaas is de voeding van het paard dikwijls te eenzijdig en remmen de langjarige verzorgingsdeficiënties de eigensynthese van de glycosaminoglycanen af.

Efficiënte compensatie van voedingsstoffen

De samenwerking van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel met kruiden, gefermenteerde bruine gierst en paardenstaart als siliciumbronnen, collageenvormende eiwitten, zee-algenextracten met beschermende werking voor de weefsels en een speciale verzorging met sporenelementen maakt de misschien unieke nutritieve combinatiewerking Movicur mogelijk. Daarmee worden het lichaam de voorwaarden geboden om op duurzame wijze de bindweefsels, pezen, ligamenten en gewrichten te regeneren en op natuurlijke wijze op te bouwen. Verder bevat Movicur Vitamine E, Omega-3-vetzuren uit mosselextract en lijnzaad evenals complexsuikers uit algen als natuurlijke werkstoffen ter bescherming van het weefsel.

Met een gezonde, evenwichtige voeding wordt het elasticiteitsverlies en de doorlopende afbouw van het gewrichtskraakbeen tegengegaan. De uitdunning van de gewrichtsvloeistof, waardoor de smeereigenschappen slechter worden, kan afgeremd of in grote mate verhinderd worden.

Aanbeveling bij het voederen

Ongeveer 40 g per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Voor de preventieve verzorging volstaat ongeveer 20 g per 100 kg lichaamsgewicht.

 

!
 <<