Movilan Dog

Ter vermijding van voedingsspecifieke deficiënties in de bindweefselstructuur

Intelligente combinatie van voedingsstoffen met het extract uit de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, chlorella-algen, tarwescheten en vele andere natuurlijke bestanddelen, rijk aan voedingsstoffen.

  • gecertificeerd extract van de groenlipmossel
  • natuurlijke leveranciers van vitale stoffe
  • zekere verzorging met sporenelementen

Gebreken in de verzorging van het bindweefsel kunnen zich uiten in de vorm van bewegingsstoringen, zoals stijfheid of kreupelheid, gebrek aan bewegingslust, problemenbij het opstaan of na langere uitlooptijden. Verkeerde belastingen in verband met voedingsdeficiënties kunnen leiden tot de vorming van artrose. Ook bij het fokken van grote hondenrassen kunnen voedingsdeficiënties tot latere mobiliteitsstoringen leiden.

Movilan Dog levert geconcentreerde hoogwaardige voedingsstoffen, die voor de opbouw van een intact bindweefsel voor de stabiliteit en de werking van pezen, ligamenten, gewrichtskapsels en -kraakbeen niet mogen ontbreken.

Onderzoeksobject groenlipmossel

Een belangrijke voedingsbouwsteen van Movicur is het extract van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel. Volgens de zeewetenschapper John Croft is deze bijzondere voedingswerking gebaseerd op in elkaar grijpende biologische functies.

Volgens zijn bevindingen komen ze echter alleen bij premiumextracten met bewezen kwaliteit volledig aan hun trekken. Enerzijds werd in het mosselextract een bijzonder koolhydratencomplex gevonden, dat ontstekingsactiverende witte bloedlichaampjes onder controle houdt, zonder dat de weerstand van het lichaam onderdrukt wordt. Anderzijds werd het bestaan van speciale vetzuren en karakteristieke enzymen bewezen. Zij bevorderen de vorming van gunstige prostaglaninetypes, die ontstekingen voorzichtig bestrijden.

John Croft spreekt nog van een derde werkmechanisme. Het is de nutritieve verzorging met mucopolysacchariden, die ook bekend zijn als glycosaminenoglycanen. Eiwit-suiker-verbindingen van dit type worden ook door de kraakbeencellen van het lichaam zelf gevormd. Zij dienen voor de opbouw van het kraakbeenweefsel, waarvan zij druk- en stootdempende eigenschappen geven. Verder is deze stofklasse verantwoordelijk voor de smeerfunctie van de gewrichtsvloeistof. Helaas is de voeding van het paard dikwijls te eenzijdig en remmen de langjarige verzorgingsdeficiënties de eigensynthese van de glycosaminoglycanen af.

Efficiënte compensatie van voedingsstoffen

De samenwerking van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel met kruiden, gefermenteerde bruine gierst en paardenstaart als siliciumbronnen, collageenvormende eiwitten, zee-algenextracten met beschermende werking voor de weefsels en een speciale verzorging met sporenelementen maakt de misschien unieke nutritieve combinatiewerking Movicur mogelijk. Daarmee worden het lichaam de voorwaarden geboden om op duurzame wijze de bindweefsels, pezen, ligamenten en gewrichten te regeneren en op natuurlijke wijze op te bouwen. Verder bevat Movicur Vitamine E, Omega-3-vetzuren uit mosselextract en lijnzaad evenals complexsuikers uit algen als natuurlijke werkstoffen ter bescherming van het weefsel.

Met een gezonde, evenwichtige voeding wordt het elasticiteitsverlies en de doorlopende afbouw van het gewrichtskraakbeen tegengegaan. De uitdunning van de gewrichtsvloeistof, waardoor de smeereigenschappen slechter worden, kan afgeremd of in grote mate verhinderd worden.

Aanbeveling bij het voederen

Ongeveer 40 g per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Voor de preventieve verzorging volstaat ongeveer 20 g per 100 kg lichaamsgewicht.

 

!
 <<